Bedrägerierna ökar lavinartat!

Under hösten verkar bedrägerier som liknar Norden Media, Nordisk Fondanalys, European Tender, Länsdelen mfl ha ökat något enormt. Känner personligen fler än 5 personer som råkat få dem i luren.

De är lite som loppor i pälsen på en hund, dvs förbannat irriterande och svåra att bli av med. Men, det går som sagt att få bort dem. Det bästa sättet är att alla som har med dem att göra vågar kämpa emot och vägrar betala deras bluffakturor!

Till att börja med är det viktigt att ni inte går med på något på telefon om ni inte ingått avtal med dem. Börjar de hota så lägg helt sonika på luren. Det är mycket mer effektivt än att diskutera med dem. Diskussionen leder ändå ingenstans med dessa bedragare.

Har bekanta som fått upprepade uppringningar från samma person, men lägg då på igen. Finns ingen anledning att vara artig eller hövlig mot dessa personer. Till slut tröttnar de eftersom till och med de inser att det inte går att få några lätta pengar.

Skulle de skicka en faktura så få inte panik. Det är bara att bestrida den enligt instruktionerna på denna sajt. Gör gärna även en polisanmälan mot den person som står registrerad som ansvarig för bolaget som fakturan kommer ifrån. Gör detta även om det är ett inkassobolag som står bakom.

Det som är viktigt att veta är att det är bedragarna som måste bevisa att ni ingått ett avtal. Om de inte har något bevis för detta så kommer de aldrig att vinna i en eventuell domstolsprocess. Sannolikheten att de ens orkar driva det hela vägen dit är väldigt låg.

Skälet till att bedragarna i regel ger upp efter ett tag är att de bara är ute efter att tjäna lätta pengar på att vissa av de som blir kontaktade betalar med en gång på grund av att de blir oroliga. Därför är det viktigt att inte agera som ett lätt byte utan vara så elak som möjligt med en gång!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.