Förenade Bolag

Förenade Bolag

Förenade Bolag är ett nätverk av tusentals företag och organisationer som tillsammans säger nej till bluffakturor. Nyheter och varningar vi publicerar baseras på underlag från de anslutna företagen.

Vår unika inblick i marknaden och erfarenhet kring hantering av ärenden ger oss möjligheten att låta våra medlemmar ligga steget före blufföretagen. Förenade Bolag är blir ett starkt motstånd i kampen för ett säkrare företagande.

Varningslistan

Förenade Bolag administrerar vad som kommit att kallas den mest omfattande Varningslistan på nätet idag, med kreditupplysningsinformation i realtid, bilder på fakturor, påminnelser och krav samt kommentarer och parkopplad information med stora plattformar som Allabolag.se och Vemringde.se.

Bluff eller inte?

Majoriteten av fallen som rapporteras idag kallas för bluffakturor, men har en faktisk order som grund. Det betyder att det någon gång gjorts en beställning över telefon, fax, e-mail eller post.

Om du drabbas av en felaktig faktura eller anser dig vilseledd är det därför viktigt att säkerställa ett antal kriterier för att i så stor mån som möjligt hantera fakturorna korrekt. Den som vill läsa sig till hur man gör kan söka sig till Polisens råd eller läsa vår omfattande guide på Förenade Bolags Hjälpcenter.

Säkra Mobilappar


Bluffkoll
. Med Förenade Bolags iPhone-app kan du scanna fakturor med din iPhone-kamera, se hela Varningslistan och läsa nyheter.


Vemringde.se
. Visar om ett företag med många anmälningar ringer dig. Baseras på rapporter från tusentals aktiva användare och hjälper dig undvika störande telefonförsäljare eller bedragare. Finns både till iPhone och Android-mobiler.

  Om bluff, bedrägeri, hjälp och företagsuppgifter

  • Knyt.se. Journalisten Anders Nyman ger nyttiga tips och råd samt följer utvecklingen bland blufföretagen. Bland annat kan du se vilka företag som stämmer i tingsrätten.
  • Varningskollen.se. IT-specialisten Peter Forsman samlar bedrägeristävjande verksamheter under ett och samma tak.
  • Allabolag.se. UC-ägda Allabolag.se är sveriges största företagssite. Förutom omfattande företagsinformation ser du om ett företag är varningslistat hos Svensk Handel och Förenade Bolag.

   

  Kommentarer inaktiverade.