Förenade Bolag

Bluffakturor, bedrägerier & vilseledande försäljning

Förenade Bolag samarbetar med flera myndigheter och rapporterar löpande om händelser kring företag som arbetar med någon form av bedräglig verksamhet eller bluffakturor.  Nyheter och varningar baseras på underlag från det egna nätverket och omfattande analyser. Förenade Bolags Varningslista är den mest omfattande på nätet idag och ges också ut som registrerad tidskrift med utgivningsbevis.

Flera statliga utredningar har hämtat information från Förenade Bolag gällande bluffakturor (fakturabedrägerier) och dialog sker löpande med olika myndigheter som Polisen och Skatteverket.

Förenade Bolags Varningslista

Förenade Bolag administrerar vad som kommit att kallas den mest omfattande Varningslistan på nätet idag, med kreditupplysningsinformation i realtid, bilder på fakturor, påminnelser och inkassokrav. Många av företagen på Varningslistan slutar i konkurser med miljonskulder, ofta rörande restförda skatter och avgifter. Företag som publicerats på Förenade Bolags Varningslista granskas av Skatteverket. Även Svensk Handel har detta samarbete.

Förenade Bolag logo

Bluff eller faktura?

Majoriteten av det som rapporteras idag kallas för bluffakturor, men har en faktisk order som grund. Det betyder att det någon gång gjorts en beställning över telefon, fax, e-mail eller post.

Om du drabbas av en felaktig faktura eller anser dig vilseledd är det därför viktigt att säkerställa ett antal kriterier för att i så stor mån som möjligt hantera fakturorna korrekt. Den som vill läsa sig till hur man gör på egen hand kan söka sig till Polisens råd.

Mer information om bluff

Knyt.se
Journalisten Anders Nyman på Knyt / Konsumentnytt ger nyttiga tips och råd samt följer utvecklingen bland blufföretagen. Bland annat kan du se vilka företag som stämmer i tingsrätten. Anders skriver även artiklar åt Förenade Bolag.

Varningskollen.se
IT-specialisten Peter Forsman samlar bedrägeristävjande verksamheter under ett och samma tak.

Bestrid.nu
Polisens informationsfolder. Förenade Bolag har varit delaktiga i utformningen av textmaterialet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *