Konsumentombudsmannen stämmer bluffbolag

Det rör på sig lite grann när det gäller våra ”kära” bluffbolag. Konsumentombudsmannen har valt att stämma Privatio som precis som många andra går ut med gratiserbjudanden som senare visar sig kosta pengar.

Konsumentombudsmannen har fått in över 200 anmälningar avseende MTM Trading som marknadsför gratiserbjudandena varefter Privatio sedan kommer med fakturor och betalningskrav.

Nu ser det ut som att Privatio kan få betala 100 000 kr för sina övertramp om Konsumentombudsmannens stämning får gehör i domstol. Inte så mycket som straff för ett bolag som förmodligen tjänar betydligt mer, men en bra början!

Som ni kan läsa här på sajten så finns det en mängd bolag som har samma upplägg på sina bedrägerier, bland annat Nordisk Fondanalys nu senast. Anmäl dem gärna till Konsumentombudsmannen så kanske de tar upp även dessa andra bluffbolag.

Och som sagt, vad ni än gör bestrid alltid fakturor som kommer från dessa typer av bluffbolag. Går det till Kronofogden så kan ni fortsätta att bestrida fakturorna eftersom bluffbolagen då måste gå till domstol för att få rätt. I 9 fall av 10 gör de sannolikt inte det!

Du kan läsa mer om hur det fungerar för privatpersoner och företag när det gäller betalningsanmärkningar och processen på Kronofogdemyndighetens sajt.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.