Svensk fondanalys hotas av dryga böter!

Svensk fondanalys är ett bolag som bedriver liknande verksamhet som Nordisk fondanalys, dvs ”rådgivning” kring PPM sparande. Konsumentombudsmannen har nu reagerat på att Svensk fondanalys fått en mängd klagomål angående deras sätt att arbeta.

Precis som Nordisk fondanalys så hävdar nämligen Svensk fondanalys att avtal ingåtts med kunder trots att kunderna faktiskt inte ingått något avtal. Allt för att tjäna snabba pengar på din och min oro över framtiden.

För att stoppa Svensk fondanalys oseriösa metoder så hotar nu Konsumentombudsmannen bolaget med 600 000 kr i böter om Svensk fondanalys inte slutar med sina bedrägliga påståenden om ingångna avtal som egentligen inte finns.

Förhoppningsvis kommer Konsumentombudsmannen att göra samma sak med Nordisk fondanalys. Detta och andra fall visar vikten av att våga vägra betala och istället anmäla oseriösa företag till Konsumentombudsmannen eller polisen.

I fallet med Svensk fondanalys räckte det med 78 anmälningar för att bolaget nu skall hotas med böter. Den andra stora fördelen är att de som drabbats nu har större möjligheter att slippa betala eftersom det blir tydligt att Svensk fondanalys bedriver sin verksamhet på ett oseriöst sätt.

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.